MÅLILLA MOTORKLUBB ENDURO - NYHETER

Vintercupen Carlsborg Deltävling 6 av 7 | 2014-02-25 (22:17)
I helgens avgjordes Carlsborgs deltävling i vintercupen.

Första delen av banan var väldigt snabb och fin, bestod av grus. Det gick väldigt fort mellan träden. Sista delen av varvet var väldigt stenigt och knixigt.

På första varvet drog jag ifrån lite på den sandiga delen men tappade allt försprång på den steniga delen. Så jag blev slagen med 2 sekunder av Strandberg på varvet som tog cirka 15 minuter. Strandberg har under hela cupen väntat på mig i pauserna så han kan starta bakom mig och försöka hänga på och ta in tid. Likaså på varv 2 startade han bakom mig. Detta irriterar och sporrar ju mig att vilja köra ifrån honom. Men detta varv gick bättre, fick inte lika mycket kramp i armarna i detta stenparti. Lyckades dra ifrån med hela 14 sekunder på varv 2. Direkt när jag gick i mål på varvet så tog jag bara lite vatten sen åkte jag iväg direkt så Strandberg inte hann med att haka på. Men krampen i armarna hade ju inte släppt eftersom pausen var kort. Men bet ihop och körde på bra, drog ifrån yttligare 17 sekunder så min ledning till Strandberg var 29 sekunder inför sista varvet. På sista varvet åkte jag lite mer på säkerhet men lyckades ändå dra ifrån på Strandberg med 7 Sekunder och vann över Strandberg med 37 sekunder. När jag Senare kollade på resultatet så såg jag att Elowsson som inte varit med på alla tävlingar kom tvåa och petade ner Strandberg till trea. Vi hade dålig koll på honom eftersom han startade längre bak och vi var inne på att ha Strandberg bakom oss för att säkra Totalvinsten. Elowsson tappade i början men på tredje varvet slog jag bara honom med 1 Sekund och på sista varvet slog han mig med 14 sekunder men som tur var räckte det till en vinst med 19 sekunder till slut.

Jag var väldigt nervös innan, jag var tvungen att vara före Strandberg för att säkra vinsten och ”slippa” köra sista tävlingen i Skövde. Nu kan jag istället vara hemma här och träna på crossbanorna. Känns kul att kunna vinna den här cupen. Jag som bara skulle köra i Tibro första deltävlingen för att det gick på 2013 års licens så tänkte passa på och gillar även den sandbanan. Men det har ju gått så pass bra att jag har nästan känt mig tvingad att köra den här cupen. Men bättre försäsongträning har jag nog aldrig haft. Har även sedan November tränat 4-5 i veckan så känner mig stark och ser fram emot att börja åka lite på crossbanorna igen.